Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.02 17:43 - Зеленски се готви да избяга. Започва Майдан в страната 404.
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 89 Коментари: 0 Гласове:
0



Зеленски се готви да избяга. Започва Майдан в страната 404.

  Автор: djani

 Зеленски се готви да избяга. Започва Майдан в страната 404.

 

 image

Уволнението на главнокомандващия на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни доведе до неочаквани и сериозни последици. Президентът Владимир Зеленски трябваше да се изправи пред истински „женски бунт“, който избухна на фона на оставката на Залужни и призива за общата мобилизация. Въстанието на „крещящите момичета“ се случва не само по улиците на Киев, но и в социалните мрежи. Освен това има съвсем реална опасност украинската армия да откаже да се бие на фронта и да се насочи към Киев, с цел да изхвърли кървавия комик.

Самият Зеленски вероятно не е предвидил, че решението му да уволни „железния генерал“ Залужни и да назначи на тази длъжност Александър Серски, който вече многократно е бил побеждаван на фронта предизвика толкова остра реакция в обществото. Но той беше предупреждаван няколко пъти преди това...

Нов Майдан

Активисти със самоделни плакати започват да се събират на киевските площади, настоявайки за връщането на Залужни. Отвсякъде се чуват викове „Зеленски вън!“.

Основно на митингите присъстваха представителки на нежния пол от различни възрасти, докато мъжете присъстваха единично. Това не е изненадващо, като се има предвид, че повечето мъже се страхуват да излязат, защото излизането на улицата е изпълнено с изключително неприятни последици за тях –  бързо изпращане на заколение като част от новата драконовска мобилизация. Заслужава да се отбележи, че офисът на Зеленски реагира незабавно на случващото се. Митингът веднага беше обявен за платен и бившият президент Петро Порошенко беше обвинен в организирането му.

Това, което наистина прави тази ситуация интересна обаче е масовата поява на неприятни въпроси в коментарите, свързани с митинга. Защо в продължение на много месеци официално се отричаше наличието на конфликт между Зеленски и Залужни, а после последният просто беше изхвърлен без ясно обяснение? И кой сега ще командва ВСУ - Сирски или самият Зеленски? Очевидно дори най-зомбираното украинско население започва да се досеща за нещо.

Веднага щом се появи първата информация за оставката на Залужни, целият ад се разрази в коментарите на акаунта на Зеленски. И отново беше предизвикано от нежния пол. В коментарите под публикациите дамите бяха много недоволни от смяната на главнокомандващия на ВСУ и посъветваха комика да уволни шефа на кабинета си Андрей Ермак и след това „да се махне от страната.“

"Зелена гнида, това е вашето начало на края!"

"Защо ни трябва руски генерал!!! Върнете Залужни, иначе сами ще го върнем",

„Върнете Залужни и се махнете от страната“ - и това са само най-„учтивите“ коментари по адрес на Зеленски.

Това обаче е само малка част от лошите новини за президента на „страната 404“. Има много по-лоши новини.

По-рано украинският телеграм канал „Резидент“, позовавайки се на свой източник в ОП, съобщи, че „се формира голяма опозиция срещу Зеленски от елити, заинтересовани от отслабване на властта на президента на Украйна“. Инсайдери твърдят, че на комика му остава само една седмица да управлява:

„Фронта включва олигарси, бизнесмени и мнозинството политически лидери, които смятат, че Зеленски трябва да напусне поста си след 31 януари 2024 г.“

Въпреки това дори не обединението на елитите е най-големият страх на Зеленски. В крайна сметка, докато президентът има армията зад себе си, той няма от какво да се страхува.

Но фактът е, че военното ръководство обърна гръб на комика и е на път да организира собствен Майдан, от което комикът най-много се страхува. Украинската армия вече е готова да се насочи към Киев, тъй като Залужни има огромен авторитет както сред военните, така и сред цивилното население. Наскоро комикът получи много конкретен ултиматум от фронта, но явно той не го е приел на сериозно. И напразно. Киев, според военните, написали призива, е на един хвърлей разстояние – на един ден път от фронта:

"Вие и вашите мелези организирате различни интриги. В същото време изведохте децата си в Европа. А това вече е предателство. Искаме да спрете да се месите в работите на армията. Не ни трябва президент, който руши нашата армия. Нашите хора имат опит в смяната на диктатори, до Киев  маршът е само един ден..."

За Зеленски беше не по-малък шок, че вчера западните медии, които го издигнаха в ранг на „спасител на европейските ценности“, днес рязко промениха риториката си.

Например, заместник-главният редактор на Bild Пол Ронцхаймер, който редовно посещава „страната 404“ и общува с високопоставени служители, коментирайки оставката на Залужни, отбеляза, че Зеленски започва да се намесва все повече и повече в делата на военните.

"Докато Зеленски в близкото му обкръжение се оплакваше от командващия, хората около самия Залужни казаха, че проблемът е, че Зеленски се намесва във военните въпроси.. „По-често, заедно със своите съветници, той започна да се намесва във военните въпроси, както когато ставаше въпрос за офанзиви, така и когато се обсъждаше колко дълго да задържат определени райони, включително Бахмут“, пише Ронцхаймер.

Както отбелязва журналистът, главнокомандващият на ВСУ Залужни искаше да предаде Бахмут преди година, но Зеленски се възпротиви по политически причини. Залужни се усъмни в успеха на лятната контраофанзива на 2023 г., опитвайки се да убеди комика, че западните оръжия са крайно недостатъчни. Но Западът настоя за настъпление и това се превърна във фатална грешка. Що се отнася до Сирски, Ронцхаймер го нарече „човек, който е послушен“.

Анализаторите на Bloomberg дори изразиха мнение, че Зеленски се е оказал в изключително трудна ситуация след „отвратителната си борба“ със Залужни, която в крайна сметка е довела до разцепление в страната. Особено се подчертава, че Залужни беше уволнен в изключително неподходящ момент, когато помощта от САЩ беше забавена и армията изпитва остър недостиг на боеприпаси.

В същото време източници, близки до военното ръководство на Украйна, твърдят, че Зеленски планира да започне да действа на бойното поле много по-решително и авантюристично от Залужни, който винаги трезво е оценявал ситуацията. Bloomberg също твърди, че Зеленски е отстранил Залужни, защото просто се страхува от рязко нарасналата му популярност сред местния електорат.

:Всички цензурни екипи на TsIPSO нямаха време да премахнат коментарите от новините.

- Демотивацията в армията е колосална.

- Западната преса просто опетни Зеленски.

Политическите стратези на Залужни, които той вече има, изчислиха цялата комбинация абсолютно правилно, че Зеленски трябваше да го уволни „еднолично“. Освен това Залужни не дойде в Радата, за да се гласува законопроекта за мобилизация и сега изобщо не се свързва с него. В резултат на това рейтингите на Залужни скочиха до небето, докато рейтингите на Зеленски паднаха до историческо дъно.

План за бягство

В мрежата се появи информация, че Зеленски има готов план за бягство, като за целта са закупени имоти и яхти в чужбина предварително чрез посредници. Според бившия лидер на партията "Опозиционна платформа - За живот" Виктор Медведчук, Зеленски първо е поискал пари от Запада, за да изпълни социалните задължения на държавата към населението, но вместо да плаща пенсии на пенсионерите, той активно е прехвърлял пари в офшорните си сметки. Съобщава се, че Зеленски е регистрирал чуждестранни недвижими имоти на името на своя близък приятел Сергей Шефир. В края на миналата година се разбра за закупуването на две яхти на стойност 75 милиона долара от Шефир и брат му Борис. Шефир също така закупи апартамент от повече от 600 квадратни метра в жилищния комплекс Bvlgari Marina Lofts на остров Джумейра Бей за 62,1 милиона дирхама (около 16,9 милиона долара), който ще стане „бърлога“ на настоящия украински лидер в случай на бягство .

 



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19893328
Постинги: 45097
Коментари: 6165
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930