Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
13.04.2021 22:02 - ЗАЩО МЕРКЕЛ Е УПЛАШЕНА??!! (ОБНОВЕНО)
Автор: mileidi46 Категория: Хоби   
Прочетен: 2160 Коментари: 4 Гласове:
9

Последна промяна: 14.04.2021 15:56

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 КАКВОТО И ДА ПРЕМЪЛЧАВА МЕРКЕЛ,...Е УПЛАШЕНА!!!!!
НО НЕ Е САМО ТЯ...ВСИЧКИ СА В ПАНИКА..
ПРИЧИНАТА???
МНОГО СА...
ЧЕТЕТЕ САМО ПОДЧЕРТАНИТЕ ДУМИ И ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ ,КАКВО ,,МИСЛИ" МЕРКЕЛ

Без облекчаване на перспективите: Меркел вижда третата вълна от инфекции като „може би най-трудната“
Решение в кабинета: Правителството взема решение за "федералната аварийна спирачка", включително комендантски час

image

Канцлерът Ангела Меркел на брифинг в канцеларията в Берлин, 30 март 2021 г.
=====================================================
В дебата за възможното удължаване на блокирането с оглед продължаващия голям брой положителни тестери, федералното правителство отново е твърдо. Канцлерът Ангела Меркел все повече разчита на тестове и ваксинации, но въпреки това прогнозира тежки времена.

image

По време на откриването на цифровото индустриално шоу Hannover Messe 2021 в понеделник канцлерът Ангела Меркел направи оценка на настоящата коронална ситуация в Германия и посочи тревожната степен на инфекция в третата вълна на пандемията. Това се вижда от все още твърде големия брой инфекции и подновеното нарастване на използването на интензивните отделения. Канцлерът предупреди:

"Трябва да кажем, че тази трета вълна е може би най-трудната за нас."

За да пробие вълната, „най-важното оръжие, с което разполагаме, е ваксинацията“, подчерта Меркел. Докато кампаниите за ваксинация все още не са приключили, според канцлера текущите процедури за изпитване трябва да помогнат за „изграждането на мост“.

Въпросът колко бързо Федералната република ще овладее разпространението на болестта по същество ще определи по-нататъшното икономическо развитие на страната, каза политикът на ХДС. Меркел подчерта:

„Тъй като дори бързата ваксинация на нашето население не е гаранция, че по-нататъшните вирусни мутации няма да се разпространят по целия свят, срещу които ваксините ни вече не действат или не действат ефективно“.

Тогава Меркел посочи съвместния подход на световната общност за управление на здравната криза като задължителна предпоставка за успешна борба с пандемията. Защото:

„Докато последният човек не бъде ваксиниран или не му бъде предложена ваксинация, тази пандемия няма да приключи.“

Плановете на федералното правителство за затягане на сегашния Закон за защита срещу инфекции в борбата срещу пандемията COVID-19 бяха известни преди това през уикенда. Федералното правителство предложи няколко мерки за селските райони, при които в рамките на една седмица се регистрира честота от 100 души, тествани за положителни резултати на 100 000 жители или повече - това в момента е повече от половината от всички селски области в Германия.

 

Например биха били разрешени само частни срещи на домакинство с още едно лице и на максимум петима души; Децата не се броят. Предлагат се и ограничения за излизане от 21:00 до 5:00 сутринта. Спорните проекти на федералното правителство срещнаха остра критика . 

източник:
(превод от немски)
https://de.rt.com/inland/115812-von-wegen-lockerungen-merkel-sieht/

======================================

Федералният кабинет реши да промени Закона за защита от инфекции. 

Информационната агенция "dpa" разбра във вторник в Берлин.
 Наред с други неща, комендантският час трябва да се прилага между 21:00 и 5:00 сутринта от 100 случая.

  • Междувременно федералното и щатското правителство се споразумяха да определят унифицирани национални изисквания за райони с голям брой инфекции.
  • Съответната промяна в Закона за защита срещу инфекции сега е взета от Федералния кабинет и все още предстои да бъде одобрена от Федералния съвет.
  • Това позволява на хората в големи части на Германия да се адаптират към ограниченията за излизане и (пре) затварянето на магазини съгласно обвързващите национални насоки.

По принцип не трябва да се допуска престой извън апартамент или свързана градина между 21:00 и 5:00 ч. Това не трябва да се прилага, ако престоят се използва за грижи за животни или за упражняване на професия.

Тези и други ограничения трябва да се прилагат, ако 7-дневната честота е над 100 в три последователни дни в област или градска област. Това означава, че в рамките на една седмица има повече от 100 новозаразени хора на всеки 100 000 жители. В сряда ,  на цялата страна средно разпространение е 140.9.

Нов параграф 28б от Закона за защита от инфекции също трябва да предвижда, че частни събирания в публични или частни пространства са разрешени само ако участват най-много членове на домакинството и едно друго лице, включително техните деца до 14-годишна възраст. Това не се отнася за срещи между членове на едно и също домакинство или съпрузи или партньори, както и за упражняване на родителски права. В случай на смърт трябва да се позволи да се съберат до 15 души.

По-голямата част от търговията на дребно трябва да бъде затворена отново. Ако честотата е над 100, отварянето на магазини и пазари трябва да бъде забранено в три последователни дни. Има изключения за търговията с храни, пазарите на напитки, магазините за здравословни храни, аптеките, бензиностанциите, павилионите, книжарниците и магазините за цветя. 

В училищата, ако заболеваемостта е над 100, „ученици и преподавателски персонал“ трябва да се тестват за корона два пъти седмично, ако участват в преподаване в класната стая. От честота 200 на три последователни дни училищата трябва да се откажат от преподаването в класната стая и да проведат „домашно обучение“.

 

Практикуването на спорт трябва да бъде разрешено само под формата на безконтактно практикуване на отделни спортове. Трябва да им бъде позволено да се упражняват сами, по двойки или с членове на вашето собствено домакинство. Има и изключения за състезателните и тренировъчни операции на професионални състезатели и състезателни състезатели от националните и държавни отбори, но само без зрители.

Съоръженията за отдих трябва да бъдат напълно затворени, това се отнася и за честота от 100. Те включват увеселителни паркове, закрити детски площадки, всички форми на басейни и уелнес центрове, както и клубове, увеселителни аркади и публични домове. Тогава ще бъдат забранени развлекателни дейности като градски или природни обиколки и екскурзионно движение.

Офертите за настаняване с туристическа цел обаче трябва да бъдат забранени, ако има съответни случаи в даден регион.

Според резолюцията трябва да бъдат отворени служби, които обслужват медицински, терапевтични, сестрински или пастирски цели, както и фризьори - всеки с маска.

В училищата преподаването в класната стая трябва да бъде разрешено само с два теста за корона на седмица. Ако 7-дневната честота надвишава 200 през три последователни дни в селски район или градска област, обучението лице в лице трябва да бъде забранено.

Регламентите бяха договорени под високо налягане в продължение на часове. Според информацията на dpa , парламентарната група и желанията на щата трябваше да бъдат взети предвид от федералното правителство във важни моменти в представянето. Според планираното решение на кабинета законът трябва да бъде приет от Бундестага по ускорена процедура, ако е възможно, и да бъде приет през Бундесрата.

 

В допълнение към изменението на Закона за защита от инфекции, кабинетът въведе и задължение да предлага тестове за корона в компании. 

Проектът на изменена наредба за здравословни и безопасни условия на труд предвижда фирмите да предоставят на служителите си тестове по правило веднъж седмично.
==========================================
ЗНАЧИ,ПО ЕДНА ВАКСИНА СЕДМИЧНО,ЗА ДА СА СИГУРНИ,ЧЕ МНОГО ПО -БЪРЗО ЩЕ СЕ УМИРА...

РЕАКЦИЯТА НА ГЕРМАНЦИТЕ:
ТУК;
https://www.facebook.com/60m.RO/videos/295565515420185
==================================
И ТОЗИ СЪЩО Е ПОСЪРНАЛ...
image
Китайският лидер Си Дзинпин присъства на церемонията по откриването на Китайската народна политическа консултативна конференция (CPPCC) в Голямата зала на хората в Пекин, Китай на 4 март 2021 г.
===============================================
 Китайският лидер Си Дзинпин сигнализира за връщане към ерата на Мао!

 
Си е вторият партиен лидер след Мао Цзедун, който държи ръководството на партията, правителството и армията.

През 2017 г., по време на 19-ия Национален конгрес на Комунистическата партия на Китай, „мисленето на Си Дзинпин върху социализма с китайски характеристики за нова ера“ беше въведено в конституцията на партията, което направи Си вторият лидер в историята на ККП, който има персонализирана идеологическа система.
Това е и причината той да получи прякора «Xi Zedong». Чен Даоин, базиран в Шанхай, политолог, вярва, че въпреки че мисленето на Си Дзинпин е включено в конституцията на партията, дългото обозначение показва, че неговата ефективна власт не е достигнала нивата на Мао.

Според Ли Янмин, ако Си Дзинпин иска да запази изцяло властта, освен че непрекъснато атакува опозиционните сили в партията чрез своята антикорупционна кампания, той трябва също така да контролира идеологията на нацията, както и господстващото и централизирано управление на Мао. най-добрият модел.

В тази връзка Ли Янмин коментира: „Си Дзинпин трябва да изостави идеите на Дън Сяопин за реформа, ако иска да се върне в ерата на Мао.
Икономическото развитие ще помогне на ККП да спечели подкрепата на хората, но ККП не трябва да прави политически отстъпки.

Заимствайки казаното от Си в края на 2018 г .: „Трябва решително да реформираме това, което трябва и може да се промени, абсолютно не трябва да реформираме това, което трябва и не може да се промени“.

Всъщност планът на Си Дзинпин да се върне в ерата на Мао вече е в ход. Например на 15 септември 2020 г. Генералното бюро на Централния комитет на ККП издава документ, озаглавен „Мнения за укрепване на работата на Обединения фронт на частната икономика в новата ера“, който изисква частният бизнес винаги да бъде „политически чувствителни “и насърчава частните компании да участват в„ реформи със смесена собственост “, да приемат Обединения фронт и да участват активно в ключови стратегии, включително участие в инициативата„ Нов път на коприната “.


Още на 20 септември 2019 г. служители от Ханджоу, където се събираха големи китайски компании, обявиха, че ще разположат 100 държавни служители в 100 компании, включително Alibaba, Hikvision Digital Tech, Geely Auto и Wahaha Group.

Те ще станат първата група представители на държавните въпроси в 100 ключови компании.
Въпреки че Си Дзинпин е приел различни методи, за да се подготви за пълно завръщане в ерата на Мао, все още не е ясно дали той ще бъде преизбран от 20-ия национален конгрес на ККП догодина.

Коментаторът на текущите въпроси от Ntd Танг Дзинюан вярва, че ако Си иска да премахне напълно линията на Дън Сяопин, лидерът трябва да бъде избран на свой ред измежду мощните семейства на ККП.

Поради тази причина тя ще бъде изправена пред безумна контраатака на много политически съперници.


=================================================
САЩ И ЕВРОПА СЕ ОТНАСЯТ ,,СЕРИОЗНО КЪМ КИТАЙ"

image
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен (вляво) и съветникът по националната сигурност Джейк Съливан (вдясно) се обръщат към медиите след сутрешни преговори при затворени врати между САЩ и Китай след двудневните им срещи в Анкоридж, Аляска на 19 март 2021 г.

В речта си пред НАТО държавният секретар Антъни Блинкен използва думата „заплаха“ 30 пъти и израза „Комунистическата партия на Китай“ (ККП) 16 пъти.

Той също така подчерта значението на член 5 от Договора за НАТО и каза, че европейските страни трябва да обединят сили със САЩ, за да се справят с ККП.

Наскоро се случиха много неща:
Европа наложи санкции на служители на ККП и китайски институции, а ККП отговори с контрасанкции на европейски лица и институции. По въпроса за забраната на памука в Синдзян китайците, подтикнати от ККП, започнаха да бойкотират стотици известни международни модни компании.

А на 25 март американският президент Джо Байдън проведе първата си официална пресконференция, поставяйки рекорда за най-дълго чакане на първата пресконференция на американския президент.

Но имаше и друго събитие, което беше изключително важно, но получи по-малко внимание.
Това беше на Blinken, който говори в Брюксел, седалището на НАТО.

За разлика от Европейския съюз, който е съюз на държави и международна организация за политическо и икономическо сътрудничество, НАТО е чисто военен съюз.

И речта на Blinken е много важна именно поради тази причина. В тази реч от 3453 думи най-цитираната е „заплаха“, която се повтаря 28 пъти и „предизвикателство“, изговорена 16 пъти.
Думата „заплаха“ се използва средно на всеки 125 думи.

И разбира се, НАТО е военен съюз, предназначен да се справи с заплахите. Blinken разделя заплахите, за които говори, на три категории. Първо, военни; второ, технологична конкуренция; и трето, в контекста на пандемията и климата.

По време на речта си той се съсредоточи върху първите две, което е разбираемо, защото говореше с НАТО.
Блинкен отбеляза, че тези заплахи се увеличават и че "новите заплахи изпреварват усилията ни за иновации на способностите, от които се нуждаем, за да се защитим".

Преведено на обикновен език, нашата защита намалява, но заплахата нараства.
И така, кой е заплахата?

По време на речта той спомена Китай 12 пъти и Пекин 4 пъти.
Това означава, че той споменава ККП 16 пъти.

За сравнение, Русия е повдигана четири пъти; а Северна Корея и Иран бяха споменати по веднъж.

Най-големият враг на Америка през последните две десетилетия, тероризмът, беше споменат само два пъти. Така че е ясно, че „заплахата“, за която той говори, е предимно ККП, а предизвикателството идва предимно от ККП. И така, какво е застрашено?

Blinken цитира "ценности" 18 пъти, "демокрация" 14 пъти и "интереси" само 4 пъти.

Очевидно Блинкен вярва, че заплахата от ККП има най-голямо въздействие върху основите на "ценностите". Тази основа очевидно включва демокрация, свобода, върховенство на закона, човешки права и т.н.
Изграждане на Алианса Интересно е да се отбележи, че Блинкен специално спомена член 5 от Договора за НАТО, веднага след началото на речта си, който гласи, че ако една държава бъде атакувана, всички държави са атакувани.

Тази клауза е използвана само веднъж в 75-годишната история на НАТО, когато НАТО нахлу в Афганистан след терористичната атака от 11 септември, за да свали режима от Талибан и да премахне Ал Кайда.

Този път, цитирайки член 5, Bliken изпраща ясно послание до съюзниците на САЩ: ако САЩ бъдат нападнати или ако нещо се случи, всички ще трябва да участват. Преди сто години, по време на Британската империя,

Великобритания имаше политика, че „едно трябва да е по-голямо от две плюс три“. По същество британската военна мощ е била първа в света и е трябвало да остане по-голяма от комбинираните военни сили на нациите на второ и трето място, които по това време се отнасят до европейските сили на Германия и Франция.

Някои експерти дори смятат, че настоящата американска армия може да е по-голяма от две плюс три плюс четири плюс пет, до десет.

Тоест, общата военна мощ на Съединените щати надвишава тази в комбинация от девет държави, които се нареждат на второ до десето място в света.
Американските военни всъщност могат да се равняват на общата военна сила на тези страни.

По време на война обаче военната сила не се оценява по този начин. Има и други фактори като време, местоположение и човешки ресурси.

Например, война в средата на Тихия океан е напълно различна от тази на азиатското крайбрежие.
В речта си Блинкен няколко пъти споменава ценности. Той имаше предвид, че алиансът на НАТО е създаден с цел да защити нашите ценности. Това беше вярно в началото и важи и до днес.

Ето защо тази реч на Blinken е толкова важна.
Той мобилизира съюзници и обединява хората да се бият, а целта е достатъчно ясна: ККП.

Но тази групова борба може да надхвърли военна конфронтация: тя може да бъде и икономическа, политическа, дипломатическа, научна и технологична война. Ако беше само военна конфронтация, за САЩ щеше да е по-лесно да действат директно.

Ситуацията, с която се сблъскват САЩ сега, обаче не е такава: тя е изправена пред различни неограничени войни, разнообразни стратегии и тактики.

Китайците са добри в това, така че Blinken трябва да го даде ясно на Европа. Следователно речта на НАТО на Blinken е обявяване на война срещу ККП.

Разбира се, този ход не е импровизирано действие в отговор на внезапно идентифицирана заплаха.

Напротив, САЩ вече го бяха забелязали и изпълниха плановете много по-рано. Когато Джо Байдън ръководи президентските избори през 2020 г., той подчерта засилването на външните отношения и обединението със съюзниците.
Тъй като Байдън отдавна е член на комисията по външни отношения на Сената, той е експерт по европейските въпроси и е добре запознат с европейските политици. Затова той специално повдигна този въпрос.
Той се съгласи, че ККП е най-голямата заплаха и най-големият конкурент, но не иска да действа сам срещу ККП, както в политиките на президента Доналд Тръмп.

Той вярваше, че ще се опира на традиционните съюзници, за да се бие като група. Всъщност Тръмп също искаше да работи със съюзници, но твърдата му личност обиди много хора.
Сега, когато Байдън стана новият президент, Блинкен подчерта по време на посещенията си в чужбина, че "Америка се завръща". Той имаше предвид, че в миналото е била вината на Тръмп и обеща на съюзниците, че „Съединените щати са ангажирани с този Алианс сега и в бъдеще“.

 Европа предприема действия
Европа вече започна да действа.
Миналата седмица Европейският съюз обяви санкции срещу четирима длъжностни лица и институция от Синдзян.
Въпреки че не беше наказание с голям удар, той все пак получи аплодисменти от по-големия си брат.

Пекин обаче бушува и реагира, като санкционира десет европейци и шест европейски институции, което представлява двойно отмъщение. В този момент драмата по пътя може да бъде по-интригуваща.

Какво трябва да се направи по отношение на инвестиционното споразумение между Китай и ЕС?
А стратегическото партньорство Китай-ЕС?

Миналата година търговията между Китай и ЕС за втората година надмина тази между Китай и САЩ.

Ще има ли голяма промяна в бизнес отношенията в бъдеще?
За американците, ако ККП санкционира Европа в голям мащаб с национален бойкот на европейски компании, както направи с Австралия, стратегията на САЩ вече ще постигне над 50% успех.

Това е така, защото САЩ със сигурност не очакват Европа да изпраща войници. Докато европейските държави могат силно да прекъснат политическите и икономическите връзки с ККП и да приветстват Съединените щати, това ще бъде достатъчно добро.

Байдън проведе първата пресконференция в Белия дом от инаугурацията му в сряда.

Някои японски медии са разочаровани, защото когато Байдън спомена ККП, той не демонстрира твърда позиция, нито спомена подкрепа за Тайван или засилване на отношенията с азиатско-тихоокеанските съюзници.

Всъщност, често си мислим, че имаме нужда от главнокомандващ, за да постигнем нещо, но ролята на командира не се различава от ролята на кондуктор на влак.

Тъй като директорът дава определени указания, той се очаква да има значителен принос.
Но светът има свой собствен начин на действие: той наистина няма голяма разлика със или без него.

Джо Байдън е слаб президент, хванат между Обама и Камала Харис, а зад него също е огромен и мощен демократичен екип.
Колко може да реши сам?


Чужденците го виждат като решаващата фигура, но запознати знаят, че ролята му е точно като машиниста на влака.
Влакът се движи по фиксирана релса и няма много общо с машиниста, който само формално го води.


Основно националните интереси определят посоката на дадена държава.

Казано ясно, известният лозунг на Тръмп "American First" е абсолютно прав, въпреки че демократите бяха особено недоволни от това твърдение.

Коя държава би поставила интересите на други държави пред своите?

Такава държава изобщо не съществува.
Просто Демократическата партия въведе много специални понятия и термини, за да скрие приоритета на американските интереси.

През последните седемдесет години ККП никога не се е отказала от амбицията си да свали САЩ.
Дори по време на ерата на Ху Яобанг като президент и генерален секретар от 1981 до 1987 г. ККП подкрепя концепциите "надолу с капитализма" и "елиминиране на капиталистите".

Тези концепции никога не са се променяли. Просто ККП по това време беше безсилна и САЩ не се интересуваха особено.
Разбира се, сега е различно.
Тоест този основен конфликт между САЩ и ККП е в основата на отношенията между двете страни.
Независимо дали се изразява чрез интереси или търговски ценности, в действителност няма голяма разлика. Всеобхватният конфликт между ККП и западния свят е неизбежен.

=====================
Александър Ляо е журналист и изследовател по международни въпроси в САЩ, Китай и Югоизточна Азия. Публикува голям брой статии, коментари и видеопрограми в китайски финансови вестници и списания в САЩ и Хонконг. Мненията, изразени в тази статия, са на автора и не отразяват непременно тези на Epoch Times.
================
РЕАКЦИЯ НА ИТАЛИАНЦИТЕ
https://www.facebook.com/2041066769446607/videos/300666094923043
https://www.facebook.com/1040040012704952/videos/4181379515225561
https://www.facebook.com/1040040012704952/videos/199385371383845
https://www.facebook.com/1040040012704952/videos/1669941669823943
===========================
ШВЕЙЦАРЦИТЕ
https://www.facebook.com/60m.RO/videos/497286171588110
=========================================
ФРАНЦИЯ

https://www.facebook.com/60m.RO/videos/1209654782788273
=================================
ХОЛАНДИЯ
https://www.facebook.com/majk.tajson.771/videos/155116786527461

=========================================================
ДАНИЯ
https://www.facebook.com/grymfh/videos/10218098840079416
====================================================
ЕВРОПА
https://www.facebook.com/decataldis2020/videos/294243642233703


=============================================
ИЗТОЧНИК:
(превод от италиански)
https://www.epochtimes.it/news/gli-stati-uniti-e-leuropa-fanno-sul-serio
-sulla-cina/



Гласувай:
10



Следващ постинг
Предишен постинг

1. bven - аааааааа, не съм съгласна -
14.04.2021 00:00
има такава държава. Тя поставя интересите на другите държави пред своите. Нарича се България с неин министър председател Б.Борисов!
Някой да не го познава?
Колко българи милеят и скърбят за него?
цитирай
2. mileidi46 - Ееееее,
14.04.2021 14:01
bven написа:
има такава държава. Тя поставя интересите на другите държави пред своите. Нарича се България с неин министър председател Б.Борисов!
Някой да не го познава?
Колко българи милеят и скърбят за него?


не е само ТОЙ....!!!

КРАКЕНЪТ е много мощен,но както виждаш...примката им се затяга ,затова са така загрижени и посърнали...
Всички са получили предупреждения с ултиматуми...Това е сигурно!!!
Краят е близо.
СВОБОДА ИЛИ СМЪРТ.СВЕТЛИНА ИЛИ ТЪМНИНА.

ЧОВЕЧЕСТВОТО ИЗБИРА.
цитирай
3. mileidi46 - https://www. youtube/watch?v...
23.04.2021 11:22
https://www/watch?v=p14AnCfJYxw

https://www.com/watch?v=t3z9CQT1aeo
цитирай
4. mileidi46 - https://www/watch?v=p14AnCf...
25.04.2021 00:53
mileidi46 написа:
https://www/watch?v=p14AnCfJYxw

https://www/watch?v=t3z9CQT1aeo

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mileidi46
Категория: Хоби
Прочетен: 8306186
Постинги: 2044
Коментари: 15594
Гласове: 32606
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031